G-7 ülkeleri Rus petrolünün fiyatını sabitlediklerini söylüyor

Yorum

Yedi sanayileşmiş ülkenin liderleri Cuma günü, Kremlin’in Batı’ya enerji akışının finansmanını baltalamayı amaçlayan Rus petrolüne bir fiyat sınırı uygulayacaklarını duyurdular.

ABD Hazine Bakanı Janet L. Yellen’in en önemli önceliği olan tavan fiyat planı, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını finanse etmek için kullandığı devasa enerji karlarını, küresel ekonomiyi sakat bırakabilecek fiyat şokları yaratmadan azaltmayı hedefliyor.

G-7, daha önce yalnızca bir fiyat sabitleme önerisini araştırmayı kabul etmişti, ancak Cuma günü yaptığı duyuru, ülkelerin agresif yeni bir politika, eşi görülmemiş, uluslararası eşgüdümlü bir enerji önlemi yürürlüğe koymaya çalıştıklarını gösteriyor. Fiyat:% s.

Üst düzey Rus liderler, fiyat sınırına misilleme yapacakları konusunda defalarca uyardılar. Avrupa, Rus enerjisine büyük ölçüde bağımlı ve artan düşmanlıklar, Batılı müttefiklerin halihazırda karşı karşıya olduğu ekonomik krizi daha da kötüleştirebilir.

Yellen Cuma günü yaptığı açıklamada, “Bugünkü eylem, Rus maliyesine büyük bir darbe indirecek ve Rusya’nın Ukrayna’da sebepsiz yere savaşma kabiliyetini engelleyecek ve Rus ekonomisinin bozulmasını hızlandıracak” dedi. “Rusya’nın ikili petrol ticaretinde büyük indirimler müzakere etmek için gösterdiği acil çabalar sayesinde tavan fiyatının etkisini şimdiden görmeye başlıyoruz.”

Janet Yellen’ın küresel kampanyası Rusya’nın savaş makinesini riske atacak

G-7 ülkeleri – Amerika Birleşik Devletleri, beş Batılı müttefiki ve Japonya – yaptığı açıklamada, belirli bir fiyatın üzerinde satılan tüm Rus petrolü ihracatında sigortayı keserek fiyat tavanını uygulamayı planladıklarını söyledi. Bu, malların üst sınırdan daha yüksek fiyatlarla gönderilmesini imkansız hale getirecektir. Tavan fiyat henüz açıklanmadı, ancak sevkıyat yasağının da yürürlüğe girmesinin beklendiği Aralık ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yellen, uluslararası meslektaşlarıyla aylardır politikayı zorluyor, ancak fiyat tavanının tam olarak nasıl işleyeceği konusunda şüphecilik ve zorlu sorularla karşı karşıya kaldı. Analistler, Çin ve Hindistan gibi G-7 dışındaki ülkelerin Rus petrolünü daha yüksek fiyatlarla satın almaya ve küresel piyasalara prim satmaya devam etmesi durumunda üst sınırın aşılabileceği endişelerini dile getirdiler. Diğer analistler ve yabancı liderler, Rusya’nın, Almanya ve diğer ülkelerin enerji arzında ciddi kıtlıklarla karşı karşıya olduğu bir kışla karşı karşıya olan Avrupa’ya doğal gaz ihracatını daha da kısıtlayarak misilleme yapabileceği endişelerini dile getirdiler.

Enerji fiyatlarındaki son düşüşe rağmen Rusya, petrol ve doğalgaz satışlarından yüz milyarlarca dolar kazanmaya devam ediyor. Bu enerji satışları, Batı’nın Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerindeki yaptırım kampanyasını önemli ölçüde kolaylaştırdı, Kremlin’in mali durumunu dengeledi ve savaşın devam etmesine izin verdi.

Enerji analistleri, Cuma günkü duyurunun uluslararası gaz ve petrol fiyatlarını nasıl etkileyeceğinin belirsiz olduğunu ve fiyat tavanının seviyesi ve yürürlüğe gireceği tarih gibi önemli ayrıntıların açıklanmadığını söyledi.

George W. Bush yönetimindeki Rapidan Energy Group’ta eski bir enerji yetkilisi olan Bob McNally, “Şeytan ayrıntıda gizlidir” dedi ve bazı ayrıntılar bugün açıklandı. “Bu, bir fiyat sınırı keşfetmekten uygulamaya geçen bir süreç duyurusu. bir.”

Üst düzey Hazine yetkilileri Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, Müttefiklerin Rusya için üretim maliyetinin üzerinde bir fiyat tavanı belirleyeceğini, bu nedenle petrolün dünya piyasalarına akmaya devam edeceğini söyledi. Yetkililer, diğer Avrupa ülkelerini ve büyük ekonomileri plana dahil etmek için adımlar attıklarını söyledi. Hindistan ve Çin de dahil olmak üzere ülkeler tavan fiyatına katılmayacak olsa da, Hazine yetkilileri tavanın varlığının diğer ülkelere Rusya ile enerji anlaşmaları konusunda daha fazla kaldıraç sağlayacağını ve Kremlin’in gelirleri azaltma hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını söylüyor. . Hazine yetkilileri, diğer ülke liderlerinin önerdiği tavan fiyat programından zaten yararlandıklarını, çünkü Rusya’nın potansiyel alıcı sayısının azaldığını bildiğini söylüyor.

Yellen ayrıca, tavan fiyat uygulamasının küresel enerji piyasalarını, Avrupa’nın yıl sonuna kadar uygulamaya hazır olduğu tüm Rus petrollerine yönelik yasaktan daha az rahatsız edeceğini vurguladı. Haziran ayında, haftalarca süren müzakerelerin ardından Avrupa Birliği, Rusya’dan petrol ithalatını yasaklamayı ve Rusya’nın üçüncü ülkelere petrol sevkiyatlarının sigorta ve finansmanını yasaklamayı kabul etti. Birleşmiş Milletler Rusya’dan petrol ithalatı yasaklandı Mart ayında.

Janet Yellen’ın Vladimir Putin’in savaş makinesini geri almak için küresel kampanyası

Üst sınırın uygulanması, G-7 AB üye devletlerinin bloğun altıncı tur yaptırımlarını değiştirmesini gerektirecek. Petrol tavanı haberi, Avrupa Birliği’nin yükselen enerji fiyatlarıyla mücadele etmek için acil önlemler almayı düşündüğü ve birçok kişinin uzun ve soğuk bir kış olacağı korkusuna hazırlanırken geldi. AB Enerji Bakanları Eylül İki lider, grubun enerji piyasasında reform yapma çağrılarını görüşmek üzere 9’unda Brüksel’de toplanacak.

ABD’li yetkililer, artan fiyatların potansiyelinden endişe ederek Brüksel’de bir yasakla karşı karşıya kaldılar, ancak bazı AB diplomatları, tavanın etkili olması için özellikle Çin ve Hindistan’dan çok daha geniş bir desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelerin Rus petrolünü almayacakları konusunda uyardı. Peskov, Batılı müttefikler hakkında şunları söyledi: “Bu tür piyasa karşıtı politikalarda onlarla petrol konusunda işbirliği yapmayacağız.”

Üst düzey bir Hazine yetkilisi, Kremlin’in tehditleri hakkında soru sorulduğunda, Rusya’nın enerji geliri konusunda çaresiz olduğunu ve güvenilirliğini sorguladığını belirterek, Rus yetkililerin de Ukrayna’yı işgal etmeyeceklerini söylediklerini belirtti.

Atlantik Konseyi’nin kıdemli üyelerinden Ariel Cohen, Putin’in Avrupa’yı doğal gaz ihracatını keserek, kıtanın ekonomik krizini daha da kötüleştirebilecek fiyat tavanına yanıt vereceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Cohen, “Avrupa’da ekonomik çöküşe neden olmamak için dikkatli olmalıyız” dedi. “Alternatif gaz arzının nereden geleceğini açıkça anlamak istiyorum. Avrupa’daki ekonomik sıkıntının boyutu nedir?”

Ancak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde enerji politikası konusunda uzmanlaşmış bir profesör olan Simon Johnson, Rusya’nın petrolü indirimli bir şekilde ticaretine izin verecek olan tavan fiyat planının, Avrupa’nın önleyici planından daha küresel piyasalar için daha az yıkıcı olacağı konusunda ısrar etti. Rus petrolünün tüm ithalatını durdurun.

Johnson, “Bu, petrol fiyatlarını normalde olacağından daha düşük tutan petrol akışını istediklerini kanıtlıyor.” Dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.